computerwine computerwine .

computerwine

تفاوت بين NetBIOS و DNS در چيست ؟

از زماني كه كامپيوترها و شبكه هاي كامپيوتري در دنيا رونق گرفتند ، به جاي استفاده از آدرس هاي دشوار كامپيوتري كه معمولا با اعداد مشخص مي شوند از ابتدا چندين سيستم نامگذاري براي نامگذاري كامپيوترها معرفي و مورد استفاده قرار گرفت تا كامپيوترها را بتوانيم با اسم و نه با آدرس هاي عددي سخت به خاطر بسپاريم. دو نوع از اين سيستم هاي نامگذاري كه بيشترين استفاده را پيدا كردند و همچنان هم در دنياي شبكه هاي كامپيوتري براي نامگذاري كامپيوترها استفاده مي شوند NetBIOS و DNS هستند. اما امروز مي خواهيم در خصوص اينكه هر كدام از اين ساختارهاي نامگذاري چه هستند و چگونه مورد استفاده قرار مي گيرند و تفاوت هاي بين آنها در انجمن تخصصي فناوري اطلاعات ايران صحبت كنيم. قبل از اينكه به سراغ بررسي تفاوت هاي اين دو پروتكل برويم بهتر است با اين واژه آشنا شويد ، به پروتكل هايي كه براي تبديل كردن آدرس هاي عددي مثل IP به اسامي قابل درك انسان استفاده مي شوند پروتكل هاي Name Resolution گفته مي شود كه در اينجا از NetBIOS و DNS به عنوان دو پروتكل Name Resolution بسيار پر كاربرد ياد مي كنيم.

تفاوت DNS و NetBIOS در چيست


NetBIOS Name اسمي است كه به يك كامپيوتر توسط خود سيستم داده مي شود تا توسط آن در شبكه محلي كه قرار دارد توسط ساير سيستم ها شناسايي شود. در واقع زمانيكه شما وارد قسمت My Network Places يا Network Neighborhood خود مي شويد ، اسامي كامپيوترهايي كه در شبكه مشاهده مي كنيد همان NetBIOS Name آنها است كه توسط مكانيزم Broadcast در شبكه منتشر شده است و براي سايرين قابل مشاهده است. هر بار كه كامپيوتر شما روشن يا خاموش و يا Restart مي شود در هر بار انجام شدن اين عمليات فرآيند Broadcasting انجام مي شود . از ساختار نامگذاري NetBIOS Name فقط در شبكه هاي محلي و كوچك استفاده مي شود زيرا مكانيزم Broadcast باعث ايجاد شدن ترافيك زياد در شبكه مي شود كه اين در شبكه هاي بزرگ قابل قبول نيست. از طرفي نامگذاري سيستم ها با مكانيزم NetBIOS Name داراي يك سري محدوديت ها است ، اسامي كه براي كامپيوترها در اين ساختار نامگذاري در نظر گرفته مي شود حداكثر مي تواند 16 كاراكتر باشد كه 1 كاراكتر را نيز به عنوان كاراكتر كنترلي جدا مي كنند و در نهايت شما مي توانيد تنها از تركيب 15 كاراكتر اسم كامپيوترهاي شبكه خود را ايجاد كنيد كه اين باعث محدوديت ايجاد اسامي در شبكه ها مي شود. با توجه به اينكه ساختار نامگذاري NetBIOS يك ساختار صاف يا در اصطلاح فني FLAT دارد ، داراي نظم و يكپارچكي و سيستم مديريت مركزي نيست و براي استفاده در شبكه هاي بزرگ بسيار به ندرت استفاده مي شود. NetBIOS Name ها در داخل كامپيوتر شما درون يك فايل ذخيره مي شوند كه اين فايل به نام LMHOSTS شناخته مي شود. اين نوع سيستم نامگذاري نه داراي پيشوند است و نه داراي پسوند است و به همين دليل آن را FLAT نامگذاري كرده اند. در شبكه هاي سازماني يا Domain هاي سازماني هر چند ما از سرويس هايي مثل WINS براي متمركز سازي اسامي كامپيوترها با استفاده از پروتكل NetBIOS استفاده مي كنيم اما اين ساختار در شبكه دومين معتبر نيست.

تفاوت NetBIOS Name و Host Name


از طرف ديگر ساختار نامگذاري DNS از يك سرور به عنوان سرور مركزي براي نامگذاري سيستم ها استفاده مي كند و داراي يك ساختار سلسله مراتبي و موروثي است كه اين امكان را به شبكه هاي بزرگ مي دهد كه براحتي و بدون به وجود آمدن تداخل در نامگذاري كامپيوترها آنها را نامگذاري كنند. DNS در واقع يك سرور است و ساختار نامگذاري كه بر مبناي آن سيستم ها را نامگذاري مي كند به عنوان FQDN يا Fully Qualified Domain Name شناخته مي شود و ذاتا براي شبكه هاي بسيار بزرگ و اينترنت طراحي شده است . همانطور كه ما در پروتكل NetBIOS اسامي كامپيوترها را به عنوان NetBIOS Name مي شناسيم در پروتكل DNS آنها را به عنوان host Name مي شناسيم ، در اكثر اوقات با توجه به اينكه يك Host Name تعداد كاراكترهايي برابر NetBIOS Name دارد شبيه به هم در نظر گرفته مي شوند در صورتيكه ايندو ساختار كاري كاملا متفاوتي دارند. در DNS به هيچ عنوان محدوديت نامگذاري كه در نامگذاري NetBIOS وجود دارد نيست و به همين دليل شما مي توانيد تعداد كامپيوترهاي بسيار زيادي را با اين سيستم نامگذاري كنيد. شما مي توانيد سرورهايي كه با استفاده از DNS به آنها متصل مي شويد را درون فايلي به نام HOSTS در سيستم خودتان تعريف كنيد. بر خلاف NetBIOS كه يك ساختار FLAT است ، DNS نامگذاري هاي خود را بر اساس معيار نقطه و دامين انجام مي دهد. در واقع در DNS يك سرور يا يك ريشه نامگذاري وجود دارد كه همه كامپيوترهايي كه در زيرمجموعه اين ساختار نامگذاري قرار مي گيرند از آن به ارث مي برند. براي مثال دامين اينترنتي itpro.ir از دو قسمت itpro و ir تشكيل شده است و هر چيزي كه زير مجموعه اين مجموعه قرار بگيرد بايد از اين ساختار تبعيت كند براي مثال www.itpro.ir يا mail.itpro.ir يا edu.itpro.ir هر سه مي توانند كامپيوترهايي باشند كه در زيرمجموعه itpro.ir قرار مي گيرند ، در اين مثال itpro.ir ساختار نامگذاري ريشه ما و www.itpro.ir اسم كامپيوتري است كه در مجموعه DNS اي itpro نامگذاري شده است. بصورت خلاصه مي توانيم تفاوت DNS و NetBIOS را به شكل زير عنوان كنيم :

    DNS و NetBIOS هر دو براي شناسايي كامپيوترها با استفاده از اسم در شبكه بكار مي روند
    DNS يك نام منحصر به فرد در شبكه است كه به يك كامپيوتر داده مي شوند و قابليت استفاده شدن در اينترنت را دارد
    NetBIOS براي شناسايي يك كامپيوتر در شبكه داخلي استفاده مي شود و در اينترنت امكان استفاده از آن وجود ندارد
    NetBIOS از مكانيزم Broadcasting براي شناسايي كامپيوترهاي شبكه استفاده مي كند
    DNS از ساختار Unicast براي شناسايي و معرفي كامپيوترها در شبكه استفاده مي كند
    NetBIOS داراي يك ساختار نامگذاري FLAT و بدون قانون خاصي با محدوديت تعداد 15 كاراكتر است
    DNS داراي يك ساختار مركزي نامگذاري و سلسله مراتبي و مديريت قانونمند و بدون محدوديت ( در مقايسه با NetBIOS ) است
    NetBIOS Name و Host Name هر دو معمولا با هم اشتباه گرفته مي شوند زيرا بسيار در ابعاد كوچك شبيه هستند ITPRO باشيد


برچسب: ،
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۶ساعت: ۰۱:۴۶:۲۴ توسط:computerwine موضوع:

{COMMENTS}
ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
آواتار :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :